Werkwijze website design

Het designen van een website gebeurt aan de hand van een aantal principes. Deze website design principes leggen wij graag uit.

De bouwblokken van een website

Een website is altijd verdeeld in verschillende bouwblokken. Webdesigners noemen dit sectie. Het gebruik van secties maakt de structuur voor de website gebruiker erg duidelijk, waardoor er een beter ervaring ontstaat. Vaak zijn de secties van elkaar te onderscheiden door tussenruimte of verschillende achtergronden.

Verschillende secties hebben verschillende doelen en zijn daarom wel of niet geschikt voor bepaalde content. Vaak zie je dat elke homepagina begint met een grote foto, een titel en een knop. of je ziet een sectie met logo’s van klanten in een slider. 

Bij het maken van een website kijken wij naar de content die op de website moet komen en welke bouwblokken hier het best bij passen. Hierdoor wordt de website niet alleen mooi, maar ook effectief. 

Hieronder wat voorbeelden.

Webdesign secties

Het hero bouwblok

Dit blok is vaak het eerste blok op de home-pagina en bestaat uit:

 • Een titel voor brand awareness
 • Een subtitel om de kernwaarden van jouw bedrijf te laten zien
 • Een afbeelding als eye-catcher
 • Een knop: Dit noemen wij de CTA en laat de gebruiker zien wat voor actie er genomen kan worden. 

 

Content met foto

Dit blok wordt vaak gebrukt voor informatieve tekst. De foto links en de tekst recht geeft veel balans aan de website. Dit blok wordt ook vaak gespiegeld.

 • Foto links of rechts
 • H2 titel
 • Tekst
 • Optioneel secundaire CTA

 

3-Kolom iconen

Dit blok wordt op meerdere manieren ingezet. Denk aan 3 iconenen om speerpunten van een bedrijf te laten zien, of een kleine inkijk in een portfolio.

 • Icoon of foto
 • Titel
 • Tekst
 • CTA 

 

Slider

Dit blok wordt meestal gebruikt om producten, blog artikelen of logo’s te laten zien. 

 • Slider met navigatie

 

Benieuwd wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen?

Website design principes

De bovengenoemde bouwstenen zijn als het ware het gereedschap uit de webdesign gereedschapskist. Om deze bouwstenen correct te gebruiken is het belangrijk om bepaalde principes te volgen. Deze zijn:

Balans

Balans komt terug in de bouwblokken en is het principe dat visueel links net zo veel komt als rechts. Bijvoorbeeld een plaatje naast tekst kan zorgen voor balans. Dit maakt dat de website een stuk fijner is om te lezen. 

Uitlijning

Uitlijning gaat over dat alles op de website en op meerdere pagina’s op dezelfde manier is uitgelijnd. Je wilt dat de content in alle bouwblokken op dezelfde wijdte is uitgelijnd. 

Ruimte

Ruimte heeft te maken met de ruimte tussen bouwblokken, maar ook met de ruimte tussen elementen. Door alles goed ruimte te geven, komen bouwblokken en elementen goed tot hun recht. 

Contrast

Contrast gaat over de leesbaarheid van de website, maar heeft ook te maken met de aandacht van een gebruiker. Een rode knop op een witte achtergrond heeft meer contrast dan een rode knop op een gele achtergrond. Juist contrast maakt de website mooier en effectiever. 

Contact

Ontvang vrijblijvend een offerte

Heeft u vragen over ons bedrijf of onze diensten? Neem gerust contact met ons op via het formulier of telefonisch.

06 - 43883226